text.skipToContent text.skipToNavigation

Handelsstålsgruppen förvärvar stålleverantören Swestål

Handelsstålsgruppen som ägs av Tibnor har förvärvat stålleverantören Swestål och det tillhörande transportföretaget Swelogistik. Swestål omsätter ca 150 mkr och levererar stål till kunder i Kalmar-regionen och Blekinge.  

Swestål och Swelogistik har 18 anställda och har sin lager- och produktionsverksamhet i Nybro. 

– Genom förvärvet av Swestål och Swelogistik växer vi och får möjlighet att ge bättre service till våra nuvarande kunder samt stärker vår närvaro i Kalmar och Blekinge, säger Mikael Jansson, VD för Handelsstålsgruppen.

Swestål är en fullsortimentsleverantör när det gäller stål och produktion av stål, med lång erfarenhet inom branschen erbjuder Swestål bred kompetens och god service. Med systerbolaget Swelogistik erbjuder man sina kunder en komplett transportlösning.

Ny VD för Swestål blir Leif Torén som även är VD för Smålands Stål som har sitt säte i Lanna i Värnamo kommun.

– Vi är riktigt glada och stolta över att få en ny stark ägare så att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla företaget till nästa nivå, säger Henrik Hansson, nuvarande VD på Swestål.

Handelsstålsgruppen har lokala lager och säljkontor på flera platser i Sverige. De erbjuder ett komplett sortiment av stål och metaller samt bearbetningstjänster som kapning, blästring och målning. 
Den lokala närvaron möjliggör leveranser med kort leveranstid. Handelsstålsgruppen erbjuder hög service och rådgivning vid val av material och logistiklösningar. Alla kunder får tillgång till en kundportal som innefattar digitala självbetjäningstjänster samt orderläggning online via webbshop.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Leif Torén, Blivande VD, Tel. 010-484 01 07. E-post: leif.toren@tibnor.com
Henrik Hansson, Nuvarande VD, Tel. 070 347 47 01. E-post: henrik@swestal.se